Etos
Cabernet Sauvignon 2008

Etos Cabernet Sauvignon 2008

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΓΓΑΙΟ

Το Etos είναι ένας οίνος μακρόχρονης παλαίωσης που παράγεται από τα καλύτερα αμπελοτόπια του Κτήματος, μόνο σε εξαιρετικές χρονιές και κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. To 2018 κυκλοφόρησε το Etos Cabernet Sauvignon 2008. Η σοδειά αυτή ήταν εξαιρετική για την ποικιλία Cabernet Sauvignon, που καλλιεργείται σε επιλεγμένο αμπελοτόπι χαμηλής στρεμματικής απόδοσης σε υψόμετρο 450μ, με εδάφη άγονα, ασβεστολιθικά και αργιλώδη. Μετά το πέρασμά του από καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια, ωριμάζει για αρκετά χρόνια στις υπόγειες κάβες του οινοποιείου και κάνει την εμφάνισή του 10 χρόνια μετά τη δημιουργία του. Το κρασί διαθέτει βαθύ μαυροκόκκινο χρώμα. Σερβίρεται στους 16-18οC και προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα, λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα.

Tρεχουσα Σοδεια

current-crop 2008
Etos Cabernet Sauvignon 2008

Μυτη

Στην μύτη, αρώματα μαρμελάδας βατόμουρου, κόκκινων φρούτων και βιολέτας, δένουν αρμονικά µε αρώματα κέδρου, καπνού και σοκολάτας γάλακτος.

Στομα

Η γεύση του είναι γεμάτη, πλούσια µε εντυπωσιακή δομή και ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα και στις γενναιόδωρες τανίνες του ενώ εντυπωσιάζει η μακρά του επίγευση.

Συνδυασμοι

Συνοδεύει μοσχαρίσιες κοπές, χοιρινό μπούτι, κυνήγι, πιάτα με τρούφα και παλαιωμένα τυριά.

Tρεχουσα Σοδεια

current-crop 2008
× espa