Etos
Αγιωργιτικο 2010

Etos Αγιωργιτικο 2010

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΓΓΑΙΟ

Το Etos είναι ένας οίνος μακρόχρονης παλαίωσης που παράγεται από τα καλύτερα αμπελοτόπια του Κτήματος, μόνο σε εξαιρετικές χρονιές και κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. To 2023 κυκλοφόρησε το Etos Αγιωργίτικο 2010. Η σοδειά αυτή ήταν εξαιρετική για την ποικιλία Αγιωργίτικο, που καλλιεργείται σε επιλεγμένο αμπελοτόπι χαμηλής στρεμματικής απόδοσης σε υψόμετρο 480μ, με εδάφη άγονα, ασβεστολιθικά και αργιλώδη. Μετά το πέρασμά του από καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια, ωριμάζει για αρκετά χρόνια στις υπόγειες κάβες του οινοποιείου και κάνει την εμφάνισή του 13 χρόνια μετά τη δημιουργία του. Το κρασί διαθέτει βαθύ ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειες. Σερβίρεται στους 16-18οC και προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα, λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα.

Tρεχουσα Σοδεια

current-crop 2010
Etos Αγιωργιτικο 2010

Μυτη

Στη μύτη, αρώματα υπερώριμων κόκκινων μούρων και μαυροκέρασου, δένουν αρμονικά µε αρώματα κέδρου, βανίλιας, αποξηραμένης βιολέτας και γήινα αρώματα παλαίωσης.

Στομα

Στο στόμα είναι πλούσιο, µε στρόγγυλη δομή και πληθωρικές τανίνες που ισορροπούν με τη δροσιστική οξύτητα και τη διάρκεια του φρούτου, ενώ εντυπωσιάζει η μακρά, πολύπλοκη επίγευσή του.

Συνδυασμοι

Συνοδεύει σιγομαγειρεμένα κόκκινα κρέατα, κυνήγι, ριζότο μανιταριών και παλαιωμένα αλλαντικά.

Tρεχουσα Σοδεια

current-crop 2010
× espa