Οβηλος
Ερυθρος

Οβηλος Ερυθρος

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΓΓΑΙΟ

Προέρχεται από την ποικιλία Cabernet Sauvignon και συγκεκριμένα από το πρώτο αμπέλι του Κτήματος  που φυτεύτηκε στους πρόποδες του Παγγαίου. Γίνεται  μακρά εκχύλιση των σταφυλιών και παλαιώνεται σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια για 16 μήνες. Ακολουθεί ωρίμανση τουλάχιστον 24 μηνών στη φιάλη. Διαθέτει βαθύ μαυροκόκκινο χρώμα. Σερβίρεται στους 16-18οC και επιδέχεται μακρά παλαίωση τουλάχιστον 15-20 ετών.

Tρεχουσα Σοδεια

current-crop 2018
Οβηλος Ερυθρος

Μυτη

Η μύτη του χαρακτηρίζεται από αρώματα μαρμελάδας βατόμουρο, κόκκινων φρούτων, φραγκοστάφυλου και βιολέτας που δένουν αρμονικά µε αρώματα κέδρου, καπνού και σοκολάτας γάλακτος.

Στομα

Η γεύση του είναι πλούσια και ισορροπημένη, µε εντυπωσιακή δομή, οξύτητα, πληθωρικές τανίνες και μακρά επίγευση.

Συνδυασμοι

Συνοδεύει μοσχαρίσιες κοπές, αρνάκι ή κατσικάκι στη σούβλα, κυνήγι και πιάτα με τρούφα.

Tρεχουσα Σοδεια

current-crop 2018

awards Διακρισεις

Asia Wine Trophy, Daejeon Korea 2021/
Σοδειά '17 / Gold Medal
Decanter 2021/
Σοδειά '17 / Bronze Medal
Concours Mondial de Bruxelles 2021/
Σοδειά '17 / Gold Medal

Περισσοτερες Διακρισεις