Βιβλινος
Ροζε

Βιβλινος Ροζε
Ο Βίβλινος Οίνος παράγεται από μία «άγνωστη» ερυθρή ποικιλία, που βρέθηκε στην περιοχή του Παγγαίου. Μετά από χρόνια έρευνας και έλεγχο ταυτοποίησης DNA, αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια παλιά ελληνική ποικιλία που δεν ταυτίζεται με καμία άλλη σύγχρονη ελληνική ή ξένη ποικιλία. Μετά την έκθλιψη τα σταφύλια οδηγούνται στο πιεστήριο, όπου γίνεται απευθείας εξαγωγή του μούστου. Έχει λαμπερό χρώμα ροδιού. Σερβίρεται στους 10-12οC και προτείνεται να καταναλωθεί στα πρώτα 3 χρόνια της ηλικίας του.

Tρεχουσα Σοδεια

current-crop 2020
Βιβλινος Ροζε

Μυτη

Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως το κεράσι και το βατόμουρο και αρώματα εσπεριδοειδών.

Στομα

Είναι πλούσιο, φρέσκο, με πολύ καλή δομή, ισορροπία και έντονη επίγευση.

Συνδυασμοι

Συνοδεύει εξωτικά πιάτα, πουλερικά με σάλτσες φρούτων και διάφορες πίτες.

Tρεχουσα Σοδεια

current-crop 2020