Αρετη
Ερυθρο

Αρετη Ερυθρο

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΓΓΑΙΟ

Προέρχεται από την ελληνική  ποικιλία Αγιωργίτικο, που για πρώτη φορά καλλιεργείται εκτός της ζώνης ΠΟΠ Νεμέα. Μετά από κρυοεκχύλιση στους 6ο C για λίγες ημέρες, ακολουθείται κλασική ερυθρή οινοποίηση και παλαίωση για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Έχει χρώμα βαθύ ερυθρό, με ιώδεις ανταύγειες. Σερβίρεται στους 16-18οC και επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον 10 ετών.

Tρεχουσα Σοδεια

current-crop 2015
Αρετη Ερυθρο

Μυτη

Πυκνά αρώματα πετροκέρασου, μαρμελάδας κερασιού και μούρου εναλλάσσονται με αρώματα σοκολάτας, βανίλιας και μπαχαρικών, δίνοντας μια εξαιρετική αίσθηση της τυπικότητας του Αγιωργίτικου.

Στομα

Στο στόμα είναι πληθωρικό, με στρογγυλές τανίνες και φρουτώδη επίγευση μεγάλης διάρκειας.

Συνδυασμοι

Συνοδεύει πλούσια μαγειρεμένα κρεατικά,  αλλαντικά και παλαιωμένα τυριά.

Tρεχουσα Σοδεια

current-crop 2015

awards Διακρισεις

Decanter 2024/
Σοδειά '16 / Bronze Medal
Concours Mondial de Bruxelles 2024/
Σοδειά '16 / Gold Medal
Challenge International du Vin 2024/
Σοδειά '16 / Gold Medal

Περισσοτερες Διακρισεις

× espa