ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ



Το Κτήμα Ταραλάς και το Κτήμα Βιβλία Χώρα πρόσφατα προχώρησαν σε αμπελουργική συνεργασία, με την από κοινού διαχείριση ενός από τους καλύτερους βιολογικούς αμπελώνες στη Νάουσα. Με επιβλέποντα γεωπόνο τον Χρήστο Ταραλά, η ομάδα των έμπειρων οινοποιών Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή προχωρά σε παρεμβάσεις αναδιάρθρωσης και σε αλλαγή σχεδιασμού του τρόπου καλλιέργειας του αμπελώνα, με σκοπό τη μέγιστη ποιοτική αξιοποίηση του. Σε οινολογικό επίπεδο το κάθε Κτήμα συνεχίζει να δρα ξεχωριστά, χωρίς να προβλέπεται κάποια νέα κοινή οινική πρόταση.

Το Κτήμα Ταραλάς εξακολουθεί να καλλιεργεί αποκλειστικά επιπλέον 100 στρέμματα αμπελώνων στην περιοχή της Νάουσας και να παράγει τα γνωστά κρασιά του, με κύριο μέλημα την ανάδειξη του Ξινόμαυρου σε όλες τις εκδοχές του.

Το Κτήμα Βιβλία Χώρα, στη συνεχή προσπάθεια για την ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα και του ποιοτικού ελληνικού κρασιού, ακολουθεί την ασίγαστη «οινική περιέργεια» των δημιουργών του και εξερευνά αμπελουργικά μια από τις σημαντικότερες οινικές ζώνες της Βορείου Ελλάδος. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι, μέσα από την τριβή με το terroir και το Ξινόμαυρο, να προκύψει ένα κρασί ΠΟΠ Νάουσα αντάξιο του ονόματος της περιοχής.